Tips om aan de slag te gaan bij het schaatsen

Er wordt aangenomen dat het schaatsen 3.000 jaar geleden in Zuid-Finland is opgedoken, maar ook na het schaatsen in de 18e eeuw zou Figure Skating zijn verschenen. De beschouwde vader van de hedendaagse sport, is de Amerikaanse Jackson Haines, de eerste schaatser die bewegingen van dans en ballet in de sport verwerkt. Haines ontwikkelde een nieuw type blad, anders dan bij het schaatsen, en was de eerste die schaatsen gebruikte waarbij het blad volledig aan de schoen was bevestigd.

In Amerika was de starre vorm van het schaatsen echter nog steeds dominant in Engeland. Haines, ontevreden, besloot zijn artistieke methode te verspreiden in Europa, waar hij erkenning kreeg in landen als Zweden en Oostenrijk. In 1868 maakte Haines in Wenen, Italië, indruk op een groot publiek met zijn prachtige presentatie,

Wereldkampioenschap Figuurschaatsen

De eerste editie van het kampioenschap vond plaats in 1896, in St. Petersburg, Rusland, waar slechts vier atleten aan deelnamen. Figuurschaatsen werd beschouwd als een sport voor mannen alleen, hoewel er geen regels waren die vrouwen ervan weerhielden om deel te nemen, tot in 1906 in Davos het eerste vrouwenkampioenschap werd georganiseerd.

Het eerste dubbelspel vond plaats in 1908, maar voor een lange tijd werd beschouwd als onfatsoenlijk en de praktijk werd verboden in sommige landen, zoals Japan, die had toegepast op het hosten van de spelen van 1940.

De juryleden waren een andere belangrijke hinderpaal in de eerste wedstrijden, als voorbeeld, in de vrouweneditie van 1927 in Oslo, Noorwegen, drie van de vijf juryleden waren Noors, en gaven de titel ook aan de Noorse Sonja Henie, terwijl de andere twee juryleden, een Oostenrijkse en een Duitse, de huidige kampioen benoemde,

De drie categorieën werden pas in 1930 in dezelfde editie betwist, in de stad New York, USA. In 1936 werd de categorie Ice Dancing onderdeel van het evenement, tot in 1952 officieel werd gemaakt. Het aantal deelnemers van dezelfde nationaliteit per categorie was in 1960 beperkt tot drie. In 2005 werd het proefsysteem 6.0 vervangen door het ISU Judging System, het officiële systeem van de ISU.

Het schaatsen is een zeer leuke activiteit voor kinderen en volwassenen, maar we mogen niet vergeten dat het evenwicht en concentratie vereist om een geweldige tijd te bereiken en ongelukken te voorkomen.

Het is gemakkelijker om het evenwicht te bewaren als je met je armen omhoog schaatst, op schouderhoogte. Schaatsen door het scheiden van de voeten naar de zijkanten om te voorkomen dat de pieken van het blad, dit kan je vallen.

Houd uw knieën gebogen om het gewicht van uw lichaam stabiel te houden.Schaatsen niet in de tegenovergestelde richting, want je kunt tegen andere mensen botsen.

Als je valt, moet je eerst je handen op je benen leggen om te voorkomen dat andere schaatsers je pijn doen, krul je op met een enkel blad en duw je jezelf omhoog met het gewicht van je handen op je benen.

Zelfs als u met uw vrienden of familie gaat, probeer dan niet met uw handen te schaatsen, want dit kan een sterk ongeval veroorzaken voor het geval u het evenwicht verliest.

Om te leren afremmen, pak eerst het hek vast en begin met het schrapen van ijs met een van je voeten, zodat je de beweging begrijpt. Als u het wilt proberen wanneer u aan het schaatsen bent, begin dan met een lage snelheid, zodat u kunt meten hoe hard u moet remmen.

Duw geen mensen naar voren, of bemoei je niet als je iemand ziet die kunstschaatsen doet, bescherm jezelf en anderen.

Vergeet niet om te gaan schaatsen met de juiste kleding, een optie is om te schaatsen met dubbele sokken of met sommige die dik zijn, zodat de schaatsen zal je geen pijn doen. U kunt handschoenen dragen zodat uw handen niet bevriezen en een goede jas. Als u wilt, kunt u knie- en elleboogkussens gebruiken.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *