Jeugdschaatsen in Friesland

Jeugdschaatsen Heerenveen is een schaatsvereniging die schaatsende kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar lesgeeft. De kinderen leren de basis en zijn voorbereid op een volgende stap in het schaatsen. Bijvoorbeeld naar de lange baan, korte baan, ijshockey, kunstschaatsen en inline. Kortom, de kinderen worden op een speelse manier getraind, maar zijn multidisciplinair.

ijn voorbereid op een volgende stap in het schaatsen. Bijvoorbeeld naar de lange baan, korte baan, ijshockey, kunstschaatsen en inline. Kortom, de kinderen worden op een speelse manier getraind, maar zijn multidisciplinair.

Tijdens het schaatsseizoen zijn er wekelijkse schaatslessen waar de kinderen kennismaken, ervaring opdoen en hun niveau verbeteren. Deze trainingen worden gegeven door ervaren en gekwalificeerde trainers. Waarin we kinderen stimuleren en enthousiast maken voor het schaatsen. De lessen zijn meestal met een spelelement, waarbij plezier voorop staat.

Jeugdschaatsen werkt met drie afdelingen binnen de vereniging, namelijk:

  • Kleuterschaatsen
  • Jeugd schaatsen
  • Jongerenshortspoor

Sinds 2015-2016 werken we met schaatsscore Fryslân. Dit is een online volgsysteem voor de kinderdagverblijf en jeugdschaatser waarbij de vaardigheden en ontwikkelingen worden gevolgd op basis van het verwerven van bepaalde vaardigheden. Dit online systeem geeft inzicht aan ouders, kinderen, maar ook aan de trainers en de langeafstandsclubs waar de renners op aangesloten kunnen worden.

Met dit systeem volgen we de ontwikkelingen en zorgen we ervoor dat de weg naar een volgende stap in het schaatsen wordt gestimuleerd. Bij het bereiken van niveau 5 of een leeftijd van 12 jaar is een jeugdschaatser klaar voor een volgende stap. Welke stap dit is, wordt door de schaatser zelf bepaald, maar natuurlijk adviseren wij u hier graag over.

Het jeugdschaatsen staat mede ten dienste van de langeafstandsclubs. Dit betekent dat het jeugdschaatsen de langebaanclubs in het trainen van de clubruiters vergemakkelijkt. Chauffeurs kunnen dus lid worden van een club en vervolgens via de jeugdschaatsclub op de hoogte worden gebracht. Natuurlijk is het ook mogelijk om direct lid te worden in het jeugdschaatsen. Maar voor de verbinding en voor de toekomst is het soms beter en vooral leuker om direct lid te worden van een club.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *