Deense ijshockeystadion wijzigt naam naar ‘Bitcoin Arena’.

Eerder dit jaar werd de Rungsted Seier Capital ijsbaan in Denemarken door mede-eigenaar Lars Seier Christensen en miljardairsponsor Niklas Nikolajsen omgedoopt tot Bitcoin Arena.

De twee personen die toezicht houden op de activiteiten van het stadion zeiden dat ze het stadion graag een nieuwe naam wilden geven om de bekendheid van bitcoin te vergroten. En ook de naamsbekendheid van verschillende cryptorobots zoals Bitcoin Revolution.

Nikolajsen benadrukte dat hij en zijn partner geïntrigeerd waren door de aandacht die de rebranding van het stadion zou brengen voor de cryptocurrency markt en bitcoin, vooral in een land als Denemarken waarvan de Blockchain sector niet is geëvolueerd ten opzichte van andere regio’s.

“Het laat zien hoe ver bitcoin echt is gekomen. Het is heel interessant dat als de klassieke banken verhuizen, we er in gaan.” En ik ga een glimlach op mijn gezicht toveren als ik de sportcommentatoren hoor, elke keer als ze overstappen naar een wedstrijd in Rungsted, moeten ze overstappen naar de Bitcoin Arena. Het is grappig, en het is duidelijk dat het een beetje vervelend dun is,” siad Nikolajsen.

Als onderdeel van het initiatief heeft het stadion ook een partnerschap gesloten met Bitcoin Suisse AG, een gereguleerde crypto-financiële makelaar, vermogensbeheerder en serviceprovider in Zug, Zwitserland, die de afgelopen jaren enkele van de grootste aanbieders van munten (ICO’s), cryptokredietbedrijven en bedrijven heeft bediend.

Volgens een Deense mediaketen is Nikolajsen, die bekend staat als een beginnende cryptocurrency-investeerder en een bitcoin-miljardair, ook de mede-oprichter van Bitcoin Suisse AG en heeft hij sindsdien de salarissen van de hockeyspelers in bitcoin verwerkt. Nikolaj Rosenthal was op dat moment de enige hockeyer die door Bitcoin Suisse in bitcoin werd betaald.

“Ik kan me voorstellen dat ze dat zouden doen. Het is echt spannend om hier een pionier in te mogen zijn”, zei hij destijds.

Blijf zeker onze website knsbfriesland.nl volgen voor meer informatie!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *