10 dingen die je moet weten om te schaatsen op ijs

Voor het eerst in Gramado (RS) brengt de competitie atleten uit vier Braziliaanse staten samen. Snowland, het enige snowpark in Brazilië, zal op 25 en 26 november in Gramado (RS), het belangrijkste wintersportevenement van het land, het Nationaal Kampioenschap Schaatsen.

De 2017-editie van de wedstrijd zal ongeveer 30 atleten uit vier verschillende staten samenbrengen: Rio Grande do Sul, São Paulo, Rio de Janeiro en het federale district. Een van de nieuwigheden van dit jaar is het Nationaal Kampioenschap Volwassen Volwassenen, dat gelijktijdig zal plaatsvinden en waarbij de deelnemers ouder dan 18 jaar zullen zijn en dezelfde regels van de International Skating Union (ISU), het belangrijkste orgaan van de sport, zullen volgen.

De wedstrijden zullen plaatsvinden en het puntensysteem zal voldoen aan de eisen van het International Judging System (IJS), dat gebruikt wordt in de belangrijkste toernooien ter wereld.

Snowland Executive Director Paulo Mentone wees erop dat dit de eerste keer is dat het toernooi in de stad plaatsvindt en dat de ondersteuning van de competitie tot doel heeft de ontwikkeling van ijssporten te stimuleren en het aantal ijssporten in het park te vergroten. “Vandaag de dag hebben we de Snowland Club, die speciale voorwaarden biedt voor degenen die geïnteresseerd zijn in het leren en beoefenen van schaatsen en sneeuwsporten, zoals skiën en snowboarden,” legt de executive uit.

Voor het derde achtereenvolgende jaar wordt het Nationaal Kampioenschap Schaatsen georganiseerd door de Braziliaanse Federatie van IJssporten (CBDG). De sponsoring zal plaatsvinden vanuit Snowland Park, met steun van Ice Bar, Lugano en Bustour.

Geen stress, begin te lopen
Je hoeft geen artistieke kunstschaatser te zijn vanaf het eerste moment. Het beste is dat je geduld hebt en beetje bij beetje begint te lopen, om je evenwicht te oefenen terwijl je vooruit kijkt. Je lichaam moet recht zijn, met de armen aan de zijkanten een beetje naar buiten.

Als je valt, moet je weten hoe je moet opstaan
Als je valt, glimlacht en geen zorgen maakt, gebeurt het iedereen. Het belangrijkste is dat je weet hoe je moet opstaan. U moet het doen op uw knieën, te beginnen met een schaats rustend op de grond en het andere been met de knie, dat wil zeggen, een ‘trouw me’ type positie. U kunt helpen met uw handen om uzelf te ondersteunen en gemakkelijker op te staan. Ga nooit met beide voeten tegelijk opstaan, de bladen zullen de neiging hebben om naar voren te glijden en de kans is groot dat je weer valt.

Volg de tour
Over het algemeen is er op de ijsbanen een duidelijk gevoel van schaatsen, met de klok mee. Je bent een beginner, dus probeer niet naar het midden te gaan en de baan over te steken. Volg de betekenis totdat je er helemaal zeker van bent dat je het gedomineerd hebt.

Kijk altijd vooruit
De voeten moeten plat op de grond blijven staan en uw ogen gaan naar voren om niet over een andere persoon te struikelen. Kijk niet naar beneden, vertrouw op je lichaam.

Tijd om te experimenteren
Als je je veilig voelt, begin je te experimenteren. Beweeg je armen naar de ene of de andere kant, je zult zien dat ze helpen om bochten te maken en je beweging te veranderen. Probeer terug te gaan, altijd in de richting van de reis, zodat je niet struikelt. Beweeg de uiteinden van de voeten iets naar buiten om te draaien.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *